fbpx
Лозята на Аржил

Пловдивска компания се грижи за над 1000 декара собствени лозови масиви, за да отгледа гроздето за своите вина. Те се намират в района на Хисаря, който е известен с чистия въздух и липсата на предприятия в района.

Гроздето за вино „Аржил” се отглежда в местността Банкови дъби и съчетава уникални и благоприятни за лозарството природни условия – комбинация от подходяща почва, релеф и климат. Посадъчният материал е от италианските фирми „Rauchedo“ и “Truant” и включва елитните бели сортове – шардоне, совиньон блан, траминер, пино гри, вионие, мускат, и атрактивните червени  – каберне фран, мурведър,  малбек, карменер, каберне совиньон, сира и мерло. Многообразието от сортове, неуморният труд на агронома, старанието на винаря дават възможността на компанията да създаде интересни, богати, специфични тероарни вина, със собствен стил и характер.

Първата  базова серия вина е създадена от селектирано грозде с отлично качество. Виното е разпознаваемо, с характерен стил, подходящо както за любители, така и за хора с висока винена култура.

„Хубавите вина се правят от най-доброто грозде, ето защо отглеждаме и обработваме лозовите ни масиви с голяма прецизност, наблюдаваме и контролираме всички процеси на производство, за да Ви гарантираме високо качество на ексцентрично ниски цени”, споделят от фирма „Аржил”.

Източник Trafficnews.bg

 

Имате ли навършени 18 години?

Моля, потвърдете